Over Maril

Maril Noorlander is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Krimpen a/d IJssel. Ze studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht en was jarenlang werkzaam als adviseur op het gebied van communicatie, onderzoek en retail.

In 2009 gooide ze het roer om, volgde haar hart en startte als zelfstandig edelsmid in Utrecht. In 2010 opende ze haar atelier aan de Wagendwarsstraat, waar ze met veel plezier werkt aan haar eigen collectie én sieraden maakt in opdracht.

Personal branding shoot Christiaan & Maril

Ontwerpen en stijl van Maril

De stijl van Maril is het best te omschrijven als Modern-klassiek met kleurrijke stenen en diamant. Alle sieraden worden helemaal met de hand gemaakt tenzij anders vermeld.
Het liefst werkt Maril in geelgoud omdat soldeernaden niet zichtbaar zijn en de warme gele kleur mooi past bij de gekleurde stenen en diamant. Maar gelukkig verschillen smaken en kunt u ook kiezen voor andere kleuren goud of zilver.

De vorm van de sieraden is vaak eenvoudig (less is more), zowel strak als organisch. Niet te veel franje en tierelantijntjes, maar wel af en toe een bloemetje.

Haar liefde voor edelstenen is duidelijk terug te zien in de ontwerpen. Mooie kleurrijke stenen liefst met een kleine inperfectie zorgen ervoor dat de sieraden ‘tot leven’ komen.

Vrije tijd

Als je van je hobby je werk maakt, wat doe je dan in je vrije tijd? Zoveel mogelijk buiten zijn!

Fietsen op de race fiets, skiën, golfen, op terrasjes zitten. En natuurlijk wandelen met de honden Coco en Sjakie. Al deze dingen dan het liefst met een zonnetje in de bergen van noord Italië.

Als het weer in Nederland dan toch even tegen zit gaat Maril lekkere dingen bakken, koken of opeten.

Fietsen voor het goed doel ‘Giro di Kika’

In 2021 gaat Maril met team Body Business Houten de Stelvio op fietsen vanaf 2 kanten. In totaal 3100 hoogte meters en 84 km om geld in te zamelen voor Kika. Als je wilt kun je haar steunen met een kleine donatie. In het atelier staat een collecte bus maar je kunt ook online doneren via: https://www.girodikika.nl/maril-noorlander-body-business-cycling-team

Alvast bedankt!