Goud, gehaltes en kleuren

Maril maakt sieraden van 14 karaat, 18 karaat en 22 karaat goud. Hoe hoger het getal hoe groter het gehalte puur goud dat in het sieraad is verwerkt. 14 karaat geelgoud bestaat bijvoorbeeld uit 583 delen puur goud, aangevuld (gelegeerd) met 417 delen zilver en koper.

Door puur goud te legeren/mengen met koper ontstaan er rosé of rood goud. voor witgoud wordt puur goud vermengd met Palladium. De meest gebruikte kleuren zijn geelgoud, roségoud, roodgoud en witgoud.

Oud goud

Bij Maril is het mogelijk om uw oude gouden sieraden om te smelten of delen ervan te gebruiken voor het maken van een nieuw sieraad.

Bijvoorbeeld een mooie oude steen verwerkenin een nieuwe ring of hanger. Of een oude trouwring te gebruiken als ring met daarop een mooie versiering.

Edelstenen

Gekleurde edelstenen zijn er in alle kleuren vormen en maten. Niet alle stenen zijn even geschikt voor in sieraden. Dat o.a. te maken met de hardheid. Hoe harder de steen hoe mooier hij blijft tijdens het dragen. Daarom gebruikt Maril veel Toermalijn, saffier, aquamarijn, en kwartssoorten zoals roze kwarts, groene kwarts en lemon kwarts.

Bij het ontwerpen van een sieraad laat Maril regelmatig stenen op zicht komen, zodat u zelf een keuze kunt maken voor de steen.

Diamant

In veel sieraden van Maril wordt diamant verwerkt. Groot of klein, in verschillende vormen en kwaliteit. Haar voorkeur gaat uit naar perfect geslepen diamant, zodat al het licht wat in de steen valt ook weer wordt terugkaatst. Dat zorgt voor een fonkelend schouwspel waar je blij van wordt.

Ook icediamonds, die minder transparant zijn en daardoor minder kostbaar gebruikt ze veel in haar werk. Vraag gerust naar de mogelijkheden dan kan ze u de verschillen laten zien en ervaren.

Zilver 925

Somige sieraden lenen zich er meer voor om in zilver gemaakt te worden vanwege de specifieke eigenschappen ervan. Zo oxideert zilver door het daglicht. de plaatsen waar het sieraad in contact komt met kleding etc blijven glimmen, zodat een mooi levendig effect ontstaat tussen hoger en lager gelegen delen. Als u niet wilt dat uw sieraden oxideren raadt ik u aan om bijvoorbeeld te kiezen voor witgoud.

Goldfilled

Goldfilled is een nieuw duurzaam materiaal dat bestaat uit een laag 14 karaat goud over een zilveren of messing kern. Omdat er een laag 14 karaat goud aan de buitenkant van het sieraad zit is er uiterlijk geen verschil te zien met sieraden die van massief 14 karaat goud zijn gemaakt. Het goud aan de buitenkant kun je er ook niet zomaar vanaf poetsen zoals bij vergulde of doublé sieraden wel vaak het geval is. Sieraden gemaakt van goldfilled materiaal gaan dan ook lang mee en blijven jaren mooi.